Cupping Massage

Cupping is een alternatieve geneeswijze uit China. De cups die ik gebruik zijn gemaakt van silicone. Deze worden op een geoliede huid gezet, waardoor de cup vacuüm zuigt op de huid. Hierdoor ontstaat er een diepe doorbloeding, waardoor de afvalstoffen die in de spier vast zitten gemakkelijker afgevoerd worden.

Cupping wordt toegepast bij diverse soorten klachten:

  1. Fybromyalgie
    Een van de hoofdoorzaken van fibromyalgie is verzuring in het lichaam, veroorzaakt door een een ophoping van afvalstoffen en gifstoffen. Cupping voert de afvalstoffen af en stimuleert de bloedcirculatie waardoor de klachten van fibromyalgie verminderen. Het lichaam komt tot rust en werkt zodanig als pijnstiller zonder pillen.

  2. Hoofdpijn / Migraine
    Hoofdpijn kan ontstaan doordat de spieren in nek, hoofd en schouders verkrampen door een verkeerde houding of bijvoorbeeld door te veel stress. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat deze spieren weer kunnen ontspannen. Dat kan o.a. bereikt worden cupping en/of door massage van het nek- en schoudergebied.

  3. Rugpijn
    Vaak werken behandelingen meer effectief als ze samen worden toegepast. Dit geldt ook voor cupping. Resultaten voor cupping rug kunnen worden bevorderd in combinatie met massages. Op deze manier wordt een optimaal spierontspannend effect bereikt. Cupping en massage zorgen voor een verlichting van de pijn en een aanmerkelijke versoepeling van de strakke, harde spierweefsels die de rugpijn veroorzaken.
Cupping massage